A korábbi különlegességek sikere után, a Nespresso szakértői újabb egyedi kávékoktélokat alkottak meg, hogy a kávézás élményét augusztusban is még hangulatosabbá tegyék.
A három italban – egy klasszikus koktélban, egy tojáshabos long drinkben és egy ínycsiklandó frappéban – közös, hogy akár a meleg késő nyári napokon, akár borongósabb időben is felpezsdítik az érzékeket és frissítően hatnak a fogyasztóikra. Az intenzíven krémes Arpeggio, a gyümölcsös Rosabaya de Colombia és a karakteres hosszúkávé, az Envivo Lungo az amaréna meggy, a gránátalma és a dió ízeivel válnak még teljesebbé.
Az italok különlegessége továbbá, hogy egy valódi közösségi kezdeményezésként a névadást a Nespresso hazai Facebook rajongóira bízta, így egyedi módon magyar nevekkel születhetett meg végül a Bíbor Alkony, a Trópusi Fuvallat és a Hűvös Homokvihar.
A három koktélrecept otthoni elkészítését megkönnyítendő, az instrukciókat most rövid videókon is követhetik a lelkes házi-baristák.
Bíbor Alkony
Hozzávalók:
- 40 ml amaréna szirup
- 100 ml tonic
- 1 Arpeggio vagy Arpeggio Decaffeinato kávékapszula
- tört jég
- koktélcseresznye
Eszközök:
- shaker
- Y-pohár
Elkészítés:
- Töltsön amaréna szirupot a pohárba, adjon hozzá tört jeget, majd öntse rá a tonicot.
- A shakerbe főzzön le egy espresso-t az Arpeggio vagy Arpeggio Decaffeinato kávékapszulából, majd hűtse le pár jégkockával.
- A shaker tartalmát óvatosan öntse a pohárba.
- Díszítse koktélcseresznyével.
Trópusi fuvallat
Hozzávalók:
- 1 kiskanál barnacukor
- 1 Rosabaya de Colombia kávékapszula
- fél darab lime leve
- 150 ml guava juice
- 20 ml tejszín
- 3 tojásfehérje
- 50 ml grenadine szirup
- jégkocka
Eszközök:
- pohár
- shaker
- habszifon
- 2 db habpatron
Elkészítés:
- A shakerbe főzzön le egy espresso-t Rosabaya de Colombia kávékapszulából, majd adjon hozzá a barnacukrot, és keverje össze.
- Tegyen 3-4 jégkockát a shakerbe, öntse rá a guava juice-t, a lime levét és a tejszínt; majd rázza össze a hozzávalókat.
- Tegyen törtjeget a pohárba, majd öntse rá a shaker tartalmát.
- A tojásfehérjéket öntse a habszifonba, és adja hozzá a grenadine szirupot, majd habpatronnal habosítsa.
- Adagolja a habot az ital tetejére.
- Díszítse limehéjjal.
Hűvös homokvihar
Hozzávalók:
- 1 gombóc diófagylalt
- 1 Envivo Lungo kávékapszula
- 20 ml tejszín
- 40 ml chai szirup
- 30 ml tej
- tört jég
- dió
Eszközök:
- Pure receptes pohár
- Aeroccino tejhabosító
- shaker
Elkészítés
- Tegyen pár szem jégkockát, tejszínt, chai szirupot és 1 gombóc diófagylaltot a shakerbe, majd főzzön rá egy Envivo Lungo kávékapszulát, majd alaposan rázza össze.
- Készítsen hideg tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval.
- A Pure receptes pohárba tegyen jeget, majd töltse rá a shaker tartalmát, végül a hideg tejhabot.
- Dióreszelékkel díszítse.