A Starbucks kávézólánc arra ösztönzi látogatóit, hogy a hamarosan induló lázas ünnepi készülődés közepette is fordítsanak minél több figyelmet önmagukra és szeretteikre, és élvezzék ki a karácsonyi előkészületek pillanatait. Az ünnepi hangulathoz a Starbucks forró karamellás, mézeskalácsos és csokoládés italokkal, az ajándékozáshoz pedig különleges szemeskávé-keverékekkel járul hozzá.
A Starbucks Magyarország az ünnepi időszak beköszöntét világszerte minden évben változó mintájú piros poharaival jelzi, amelyek a rajongók számára az évről évre visszatérő karácsonyi ízeket és a semmihez nem fogható hangulatot jelentik. A kávézó vendégei novembertől ismét kérhetik a karamella és a pörkölt mogyoró ízvilágával megbolondított Toffee Nut Latte kávékülönlegességet, és újra feltűnik a mézeskalácsot idéző Gingerbread Latte is. Azoknak, akiknek nem múlhat el a tél forró csoki nélkül, a kávézólánc a kihagyhatatlan Honey-Almond Hot Chocolate-tel készült. A mézes-mandulás forró csokit méz és csokoládés tejszínhab koronázza meg. Az italok mellett érdemes figyelmet fordítani a szezonra készült süteményekre is, a hazánkban is igen népszerű répatorta mellett a csokoládéimádók mogyorókrémes muffinnal hangolódhatnak rá az ünnepekre.
Nézzük, milyen finomságok várnak rád a Starbucks ünnepi kínálatában:
Toffee Nut Latte
Az első havazás által ihletett téli kávékülönlegességben az édes, vajas tejkaramella és a pörkölt mogyoró ízvilága keveredik a selymes eszpresszóval és a bársonyosra gőzölt tejjel. Tejszínhabbal és tejkaramella-reszelékkel gazdagon megkoronázott kávécsoda.
Gingerbread Latte
A karácsonyt idéző kávékülönlegesség a frissen sült mézeskalács aromájának keveredése a selymes ízű presszókávéval és gőzölt tejjel. A gazdag ízvilágú italt őrölt szerecsendióval megszórt, finom tejszínhab díszíti.
Mézes-mandulás forrócsokoládé-csoda, tetején gazdag tejszínhabbal, mochasziruppal és mézmorzsákkal.
A Starbucks karácsonyi szemeskávé-keveréke az élénk latin-amerikai és a telt ázsiai és csendes-óceáni régió kávéit egyesíti érlelt Sumatra kávékülönlegességgel kiegészítve. A legfinomabb szumátrai kávészemeket akár öt évig is érleljük, így alakul ki mély, földes aromájuk. A Christmas Blend kávét elkészítve egy közepes testességű és savasságú, karakteres kávékülönlegességet kapunk, amelynek fahéjas-mogyorós jegyei kiválóan harmonizálnak az ünnepi süteményekkel. Tökéletes kávé a karácsonyi lakomák lezárására.
A latin-amerikai, indonéziai és érlelt Sumatra kávébabokból készült Christmas Blend Espresso Roast kávékeveréket a Starbucks kávék szerelmeseinek alkották. A sötétebb pörkölésű kávékeverék cédrusos, gyógynövényes ízvilága eszpresszóként készítve teljesedik ki, ezért kiváló alapja bármely tejes kávékülönlegességnek. Karamellás ízjegye és testessége kiemeli a fahéjas, csokoládés, cukros sütemények édességét, ezért süteménnyel fogyasztva még különlegesebb élményt nyújt.