Új sorozatot indítunk az adventi időszakban, melyben olyan recepteket mutatunk be, amik tökéletes fogások lehetnek a karácsonyi készülődéshez vagy épp az ünnepi asztalra.
Első receptünk egy igazán omlós és finom csokitorta, ami biztosan hatalmas sikert arat minden vendég körében.
Extra csokis csokitorta
Hozzávalók:
Tésztához:
150 g puha vaj
250 g kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
200 g liszt
100 g cukrozatlan kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
100 ml tejföl
½ tk só
150 ml tej
egy csésze lefőzött presszó kávé
A krémhez:
150 g vaj
200 ml habtejszín
400 g étcsokoládé
Eszközök:
Elkészítés
Mérjük ki pontosan a hozzávalókat
Szobahőmérsékletű vajat a cukorral, vaníliás cukorral a konyhai robotgép segítségével elkeverjük és kihabosítjuk, majd jöhetnek hozzá a tojások
Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a tejfölt, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd alacsony fokozaton összekeverjük az alapanyagokat
Még mindig alacsony fokozaton hozzáadjuk a tejet és a kávét
A kész tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük
180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük
Közben állítsuk össze a krémet: vízgőz fölött olvasszuk meg a vajat, a tejszínt és a csokoládét, addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad és sima krémet nem kapunk. Tegyük félre kihűlni.
Állítsuk össze a tortát: a piskótát vágjuk félbe, majd rétegezzük rá a krémet és vonjuk be vele az egész tortát. Ízlés szerint díszíthetjük mandulával, marcipánnal, dióval vagy épp csokoládéval.