Főoldal Életmód Gasztronómia Receptek karácsonyra (1. rész) – Ünnepi kuglóf

Receptek karácsonyra (1. rész) – Ünnepi kuglóf

Új sorozatot indítunk az adventi időszakban, melyben olyan recepteket mutatunk be, amik tökéletes fogások lehetnek a karácsonyi készülődéshez vagy épp az ünnepi asztalra. 

Első receptünk egy igazán finom aszalt gyümölcsökkel tarkított kuglóf, amit egyszerű elkészíteni és mégis nagyon mutatós!

Ünnepi kuglóf

Hozzávalók:

4 darab tojás

25 dkg cukor

1 dl tej

1 dl napraforgó olaj

25 dkg finomliszt

fél csomag sütőpor (6 g)

25 dkg aszalt gyümölcs (mi aszalt sárgabarackot, mazsolát és datolyát használtunk)

margarin és liszt a forma kikenéséhez

Eszközök:

Lamart kuglóf forma

Sencor konyhai mérleg

Lamart szilikon sütőeszközök

 

Elkészíés:

  • Válasszuk szét a tojásokat és mérjük ki a hozzávalókat

  •  A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, majd robotgéppel keverjük habosra

  •  Ha ez megvan, jöhet hozzá tej és az olaj, majd a liszt és a fél csomag sütőpor

  •  Majd adjuk hozzá a felvert tojáshabot és óvatosan forgassuk bele a masszába

  •  Most jöhetnek az aszalt gyümölcsök: óvatosan forgassuk bele ezt is. Itt már bátran improvizálhatunk, használjuk olyan gyümölcsöt, ami a család kedvence, sőt, akár csokoládét vagy karácsonyi fűszert (fahéj, szerecsendió, gyömbér stb.) Legyünk kreatívak!

  •  A kész masszát kivajazott és kilisztezett formába öntjük

  •  Jöhet a sütés! 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és tűpróbáig sütjük (körülbelül 25-30 perc)

  • Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral

  • Végezetül díszíthetjük ünnepi dekorációval és már tálalhatjuk is a családnak. A siker garantált! 🙂

Jó sütést és jó étvágyat kívánunk hozzá!