Új sorozatot indítunk az adventi időszakban, melyben olyan recepteket mutatunk be, amik tökéletes fogások lehetnek a karácsonyi készülődéshez vagy épp az ünnepi asztalra.
Első receptünk egy igazán finom aszalt gyümölcsökkel tarkított kuglóf, amit egyszerű elkészíteni és mégis nagyon mutatós!
Ünnepi kuglóf
Hozzávalók:
4 darab tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj
25 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor (6 g)
25 dkg aszalt gyümölcs (mi aszalt sárgabarackot, mazsolát és datolyát használtunk)
margarin és liszt a forma kikenéséhez
Eszközök:
Elkészíés:
- Válasszuk szét a tojásokat és mérjük ki a hozzávalókat
- A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, majd robotgéppel keverjük habosra
- Ha ez megvan, jöhet hozzá tej és az olaj, majd a liszt és a fél csomag sütőpor
- Majd adjuk hozzá a felvert tojáshabot és óvatosan forgassuk bele a masszába
- Most jöhetnek az aszalt gyümölcsök: óvatosan forgassuk bele ezt is. Itt már bátran improvizálhatunk, használjuk olyan gyümölcsöt, ami a család kedvence, sőt, akár csokoládét vagy karácsonyi fűszert (fahéj, szerecsendió, gyömbér stb.) Legyünk kreatívak!
- A kész masszát kivajazott és kilisztezett formába öntjük
- Jöhet a sütés! 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és tűpróbáig sütjük (körülbelül 25-30 perc)
- Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral
- Végezetül díszíthetjük ünnepi dekorációval és már tálalhatjuk is a családnak. A siker garantált! 🙂
Jó sütést és jó étvágyat kívánunk hozzá!