Szó szerint megnéztük, egyelőre nem kóstoltuk. A Brutál Burger a Burger House Sashalom konyhájában készült.
A Burger House franchise több éve jelen van a budapesti felhozatalban, mi pedig folyamatosan ízleljük a Burger House Sashalom étkeit. Egyrészt azért, mert szeretjük az ilyesfajta kompozíciókat, másrészt azért, mert úgy gondoljuk, érdemes népszerűsíteni ezt a vonalat.
A Burger House Sashalom étteremben (és persze az összes Burger House-ban) minden természetes alapanyagokból készül, házias ízeket sem mellőzve. Tehát nem egy hagyományos értelemben vett tucatburgerezőről szól a fáma, érződik, hogy beleadják a kapacitást rendesen; figyelnek a részletekre.
Ráadásul új szakács érkezett a Burger House Sashalom étterembe Marika néni személyében, aki jelentős mértékben hozzáteszi minden egyes elkészült burgerhez szaktudását, elhívatottságát. Így történt ez a napokban is, amikor utoljára a helyszínen jártunk: beavattak minket a Burger House legnagyobb hamburgerének, stílszerűen a Brutál Bruger készítési folyamatába.
Alapvetően a Brutál Burger semmiben sem különbözik egy hagyományos sztenderd baconos Burger House szendvicstől, ugyanis itt is bejön a képbe a marhahúspogácsa, a sajt (edami), a bacon (rögtön 2 féle), a házi hamburgerszósz, a paradicsomkarikák, az uborka, a jégsaláta, valamint a sült hagymakarikák.
Itt nyilván a méret a lényeg: a Brutál Burger kapcsán ugyanis nem viccel az étterem, 10 deka híján 1 kilogramm marhahús kerül a méretes megabuciba (így: mega buci), mindehhez 6 deka eidami sajt is dukál.
A Brutál Burger szintjeire megy 3-3 dekagramm a sajtból, körberakva, ehhez csatlakozik 1-1 flakon ipari mennyiségű hamburgerszósz és ketchup.
A Brutál Burgert lehet kérni úgynevezett Fresh opcióval is, ami azt jelenti, hogy extra adag paradicsomkarikát, salátát, és uborkát kapunk, jelentős lilahagyma-adaggal.
Ahogyan a bevezetőben említettük: nem kóstoltuk a Brutál Burgert, mivel 3-4 fővel biztosan kell számolni az elfogyasztásához – a mustrára pedig ketten érkeztünk. Egyszer viszont megejtjük, addig is kijelenthetjük: a kuriózum-faktor megvan, az árazás pedig barátságos, hiszen 6 ezer forint alatt beszerezhető a majd’ két kilós Brutál Burger.
Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal
A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük. Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, Sony, Konzolvilág, EPSON, QNAP, AOC, Philips, MyActionCam, Canon, Camera Kft. Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte