Mivel frissítsük magunkat a legnagyobb hőségben is úgy, hogy sem a kávézás, sem a hűs finomságok élményéről ne kelljen lemondanunk? Ebben siettek segítségünkre a Nespresso és hazánk kedvenc bloggerei.
A Nespresso két limitált kiadású, mediterrán életstílus által inspirált kávéőrleményével, a bloggerek (Kárai Dávid – Íz Huszár, Breakfast Lover Lili, Sass Dani, 11 Ground, Zizi kalandjai, Kisflanc, Szotyi művek és a Wander.Food.Wonder) pedig az általuk megálmodott jegeskávé-különlegességekkel csempészték be otthonunkba a nyarat. A bloggerek jegeskávé-receptversenyét végül Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere nyerte Tiramisu Iced Lattéjával.
A Nespresso idei nyári újdonságai, a speciálisan jegeskávék készítéséhez tervezett limitált kiadású kávéőrlemények izgalmas jegeskávé-kreációk alapját adták.
Az Intenso on Ice kávé teltségét, gabonás és kakaós jegyeit, intenzív, pörkölt lecsengését használta ki receptjeiben Sass Dani, Wonder.Food.Wander, Kisflanc és Zizi kalandjai.
A Leggero on Ice gyümölcsös, citrusos jegyeit, hosszú lecsengését, lágy textúráját pedig Szotyi művek, Kárai Dávid – Íz Huszár, 11 Ground és Breakfastlover Lili kávékölteményei hangsúlyozták. A különleges kávéreceptek összetevői között szerepelt a tonik, a tonkabab, a levendula, a kókusz, a banán, a csokoládé, a keksz és még számos más finomság is.
A jegeskávé-receptverseny során megannyi szavazat érkezett az egyedi jeges receptekre. A bloggerverseny ezüstérmese végül Breakfast Lover Lili és az általa készített Jeges-csokoládés Caffé al Cocco lett. A versenyt Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere és valódi nyári, akár desszertként is fogyasztható kávéja, a Tiramisu Iced Latte recept nyerte. A bloggerek a kapszulák mellett a Nespresso kiegészítőit használták a kávékülönlegességük megalkotásához.
Íme a nyertes recept, melyet otthon is bátran kipróbálhatunk:
KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR:
TIRAMISU ICED LATTE
Hozzávalók:
– 1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula
– 4-5 db jégkocka
– 1,5 dl hideg tej
– 2-3 csepp mandulakivonat
– 1 dl hideg tejszín
– 1 evőkanál mascarpone
– 1 evőkanál porcukor
– cukrozatlan kakaópor a tetejére
– 1 db babapiskóta díszítéshez
A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.
A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot.
A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük.
Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.