Site icon Napimagazin

Hűsítő jegeskávé különlegességek a Nespresso-tól

Nincs is jobb ebben a tikkasztó nyári hőségben, mint egy finom hűsítő ital, mondjuk egy jegeskávé! Ha igazán jó minőségű jegeskávét akarunk készíteni, akkor érdemes kipróbálni a Nespresso két újdonságát, az Intenso On Ice-t és a Leggero on Ice-t, melyek kifejezetten jegeskávé készítésére kifejlesztett kávéőrlemények.

Az Intenso on Ice egy merészen telt kávé gabonás és kakaós jegyekkel, intenzív, pörkölt lecsengéssel. Ha az Intenso on Ice kávét Macchiatoként készítjük el, finom, krémes textúrát kapunk kekszes ízjegyekkel. Ezzel szemben a Leggero on Ice feketén fogyasztva gyömölcsös, citrusos jegyeket mutat, hosszú lecsengéssel és lágy textúrával. A tejjel készített Leggero on Ice Macchiatoban pörkölt jegyeket és édeskés ízeket fedezhetünk fel.

A Nespresso kávészakértői egy nagyon egyszerű, három lépésből álló receptet javasolnak a legfinomabb jegeskávék elkészítéséhez, amelyekhez tejet vagy vizet is használhatunk.

1. lépés: Tegyünk 3 darab nagy méretű jégkockát a pohárba (90 g vagy 7 db átlagos méretű jégkocka)
2. lépés: Főzzünk a jégkockák tetejére egy Intenso on Ice vagy Leggero on Ice kávéból készített espressot (40 ml)
3. lépés: Végezetül öntsünk a pohárba 90 ml hideg tejhabot vagy hideg vizet (körülbelül 6 evőkanál)

EXTRA TIPP: vegyél részt a Nespresso Instagram játékában! Június 12. és július 20. között töltsd fel kedvenc jegeskávé receptjét az Instagramra #NespressoPillanat hashtaggel! A legjobb fotó elkészítője Nespresso jegeskávé ajándékcsomagot nyerhet. (További részletek a Nespresso Facebook oldalán.)

Végezetül, itt van pár nagyon finom jegeskávé receptötlet!

ALAPRECEPTEK

INTENSO ON ICE

Hozzávalók:
– 1 kapszula Nespresso Intenso on Ice (40 ml)
– 3 nagy méretű jégkocka (3×30 g)
– 90 ml hideg víz
Eszköz:
– 1 Recipe üvegpohár
Elkészítés:
• Tegyen az üvegpohárba 3 nagy méretű (90 g) jégkockát
• Öntsön rá 40 ml of Intenso on Ice kávét
• Töltsön rá 90 ml hideg vizet, majd keverje meg
Egy üde, mégis intenzív ízvilágú jegeskávé: az Intenso on Ice recept tökéletes üdítőital, ami igazán élvezetes a ragyogó nyári napokon.

LEGGERO ON ICE MACCHIATO

Hozzávalók:
– 1 kapszula Nespresso Leggero on Ice (40 ml)
– 3 nagy méretű jégkocka (3×30 g)
– 90 g hideg tejhab
Eszköz:
– 1 Recipe üvegpohár
Elkészítés:
• Tegyen az üvegpohárba 3 nagy méretű (90 g) jégkockát
• Öntse rá a Leggero on Ice kávét
• Töltsön rá 90 g hideg tejhabot, majd keverje meg
Ízletes csemege a nyár örömei mellé: a Leggero on Ice Macchiato a tejes receptek rajongóinak készült.

TOVÁBBI RECEPTEK

FREDDO

Hozzávalók:
– 2 kapszula Nespresso Intenso on Ice (2×40 ml)
– 3 Nespresso jégkocka (3×30 g)
– 2 tasak cukor (2×3 g)
Eszköz:
– 1 Recipe üvegpohár
Elkészítés:
• Készítsen el 2 Intenso on Ice kávét (2×40 ml).
• Tegyen hozzá 2 tasak cukrot, és egy shakerben erősen rázza össze
• Tegyen bele 3 nagy méretű jégkockát (3×30 g)
A Freddo, ez a görög klasszikus egy kifejezetten intenzív ízvilágú, testes long drink.

Tipp:
Azért javasoljuk, hogy a jégkockákat a kávé elkészítése után tegye hozzá, mert a cukor így teljesen fel tud oldódni. Ha cukor nélkül készíti el az italt, akkor azt javasoljuk, hogy a kávét a pohárba helyezett jégkockákra öntse.

MAZAGRAN

Hozzávalók:
– 1 kapszula Nespresso Intenso on Ice (110 ml)
– 20 ml citromlé
– 3 nagy méretű jégkocka (3×30 g)
– 20 ml cukornádszirup
Eszköz:
– 1 Recipe üvegpohár
Elkészítés:
• Öntsön egy pohárba 20 ml cukornádszirupot
• Keverje el 20 ml vízzel, és csorgassa óvatosan a cukornádszirupra úgy, hogy ne keveredjenek össze
• Tegyen a pohárba 3 nagy méretű (90 g) jégkockát
• Készítsen egy Intenso on Ice kávét (110 ml)
• A kávét (110 ml) óvatosan öntse a jégre
• Opció: tegyen hozzá egy kis citromhéjat
• Keverje fel, és már fogyaszthatja is!
Zamatos, citromos ízvilágával a mazargan egy igazán frissítő long drink.

MACHA JEGESKÁVÉ

Hozzávalók:
– 1 kapszula Nespresso Intenso on Ice (25 ml)
– 1 nagy méretű jégkocka (1×30 g)
– 0,8 g macha zöldtea-por
– 10 ml cukornádszirup
– 50 ml tej
Eszköz:
– 1 cappuccino üvegpohár
Elkészítés:
• Készítse el a kávét (25 ml)
• Tegyen hozzá 0,8 g macha zöldtea-port, és keverje össze
• Öntsön bele 10 ml cukornádszirupot, és keverje össze
• Tegyen bele 30 g jégkockát
• Töltse fel a poharat hideg tejhabbal
• Keverje össze
Ez a kifinomult üdítőital, a macha jegeskávé selymes simasággal és az aromák gazdagságával kényezteti a tejes receptek rajongóit

KUBAI JEGESKÁVÉ

Hozzávalók:
– 1 kapszula Nespresso Intenso on Ice (25 ml)
– 1 nagy méretű jégkocka (30 g)
– 50 ml tejszín (félzsíros = 15%)
– 1 fahéjrúd
– Ízlés szerint 1 vagy 2 tasak barna cukor (1-2×3 g)
Eszköz:
– 1 Lungo üvegpohár
Elkészítés:
• Tegye a fahéjrudat a pohárba
• Öntse rá a cukrot
• Csorgassa a kávét a fahéjrúdra
• Kevergesse 1 percig, amíg a cukor teljesen felolvad, és a kávé átveszi a fahéj aromáját
• Tegye bele a jégkockát
• Töltsön óvatosan a tetejére 50 g félzsíros tejszínt

A kubai jegeskávé testes ital, amelynek lágy textúráját gazdag aromák és fűszeres ízek gazdagítják.

VIETNAMI JEGESKÁVÉ – CA PHE SUA DA

Hozzávalók:
– 1 kapszula Nespresso Leggero on Ice
– 2 nagy méretű jégkocka (2×30 g)
– 10 g édes sűrített tej

Eszköz:
– 1 Lungo üvegpohár

Elkészítés:
• Öntsön a pohárba 10 g édes sűrített tejet
• Öntse rá a kávét (espresso, 40 ml)
• Adja hozzá a jégkockákat
• Alaposan keverje össze

Ez az édes ital, a Ca Phe Sua Da egy igazi vietnami klasszikus, amely egyszerre felfrissít és kényeztet.

Exit mobile version