Főoldal Divat, szépség Bőrápolás Heti tipp: szépülj a kakaóvaj jótékony erejével

Heti tipp: szépülj a kakaóvaj jótékony erejével

nivea_kakaovajAz aztékok és maják úgy gondolták, hogy a kakaófa isten ajándéka, és számtalan formában használták fel a növény termését. Az mindenesetre biztos, hogy a kakaóvaj csodákat tesz a bőrrel, ráadásul mostantól a legújabb NIVEA testápoló összetevői között is kiemelt helyet foglal el.


Az értékes növény az Amazonas és az Orinoco folyók menti buja esőerdőkben őshonos. Elsőként a maják termesztették, és rajongták körbe; termését a Mexikó szárazabb területein élő aztékok is előszeretettel használták, hiszen gyógyhatása már akkor is köztudott volt, bizonyos források pedig a mai napig afrodiziákumként tartják számon.

A kakaóbabból kivont kakaóvaj a száraz bőr megmentője! Stabil, és igen hatékony hidratáló tulajdonságokkal bír, ráadásul vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, erőteljes antioxidáns hatással kényezteti a bőrt. Figyelemre méltó különösen magas E vitamin tartalma, melynek köszönhetően hatékonyabb, és hosszabban tart hidratáló hatása: csábítóan selymes tapintást kölcsönöz a bőrnek, és egész napra ragyogóvá varázsolja.

Az új NIVEA Cocoa Indulging Testápoló Tej intenzíven táplálja a száraz bőrt, érezhetően lágyabbá és selymesebbé teszi tapintását. A kellemes textúrájú testápoló gyorsan felszívódik, Hydra IQ-val, természetes kakaóvajjal és E-vitaminnal gazdagított formulája pedig tartósan hidratál még a mélyebb rétegekben is. Könnyű, selymes tapintást és ragyogó bőrt hagy maga után egész napra, miközben finom kakaó illatával csábítja érzékeidet.

nivea_cocoa_indulging_testapolo_ tej
NIVEA Tipp:

Hogy a hangulatod is a lehető legjobban alakuljon, próbáld ki a jól ismert forró csoki, vagy kakaókülönlegességek nyári, jeges változatait is! A legegyszerűbb talán az, melynek alapja a meleg változatban jól ismert kakaó ital. Ezt lehűtve hosszú üvegpoharakba mért vaníliafagylalt gombócokra töltjük, majd a tetejét tejszínhabbal és fahéjjal díszítjük. Az extra kakaós, vagy csokis fagylalttal szervírozott változatoknál sokszor nehéz eldönteni, valójában koktéllal, vagy desszerttel van-e dolgunk, de ez talán nem is lényeges! Az biztos, hogy a kakaós finomságokat imádni fogod hidegen is!