Főoldal Életmód Gasztronómia Ezek lettek a 2024-es év legjobb cukrászdái

Ezek lettek a 2024-es év legjobb cukrászdái

Ikonikus operák és krémesek, csokoládévarázs, francia stílusú desszertalkotások – csodás édes remekműveket kóstolhatunk a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz Top 10-es listáján szereplő cukrászdákban. Az óbudai Málna The Pastry Shop 2024-ben harmadik alkalommal szerezte meg a kiadványban az év legjobb teljesítményét jelentő Év Cukrászdája díjat, így ezzel Magyarországon a Mihályi Patisserie után második cukrászdaként a Hungarian Pastry Shop Best of The Best cím viselője is.

De nem csak a legédesebb helyszíneket, hanem a legkreatívabb szakembereket is díjazták. Az idei évben a Dining Guide egy új díjjal, az Év Cukrásza Díj odaítélésével ismerte el egy kimagasló éttermi cukrász teljesítményét. Az éttermek kínálatának egyik, ha nem leglátványosabb elemei a tányérdesszertek, azok prezentációja, innovációja és azzal együtt mindenki számára érthető megoldása a vendégélmény magas színvonalú megvalósításához elengedhetetlen. Az elmúlt időszakban Budapest egyik legimpozánsabb luxusszállodájának a Four Seasons Hotel Gresham Palace cukrászatának vezető cukrásza a nemzetközi viszonylatban is meghatározható szakember Szűcs Árpád új éttermi desszertjei kiemelkednek a magyar éttermek desszert kínálatából. A cukrász séf kitűnő érzékenységgel összeállított választékával egyedülálló módon ötvözi a klasszikus és modern éttermi desszert és cukrászati termék kínálatot.

Az idei év újdonsága volt még, hogy a Dining Guide külön fejezetben foglalkozott a fenntartható gondolkodású vendéglátóipari egységekkel, mely a globális értelemben vett fenntartható, felelős magatartást és működtetést jelenti. Így nem csak az éttermek, de a cukrászdák között is megszületett a TOP 10-es lista, mellyel továbbra is arra szeretnék ösztönözni a hazai vendéglátókat, hogy folyamatosan edukálják kollégáikat, keressék azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével kompromisszumok nélkül csökkenthető a környezeti lábnyomuk. A Dining Guide hiszi, hogy a vendéglátás és a fenntarthatóság kéz a kézben járhat, hogy a hazai egységek a saját környezetükre vigyázva, abba integrálódva tudnak értéket teremteni és ezzel együtt egész városukat, illetve országunkat reprezentálni.

Top 10 cukrászda a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint:

  • Málna The Pastry Shop
  • Százéves Cukrászda
  • Auguszt Cukrászda Fény utca
  • Bergmann Cukrászda
  • Chouchou
  • Egy csipet torta
  • Kollázs Brasserie & Bar
  • Gerbeaud Cukrászda
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
  • The Ritz-Carlton, Budapest

Dining Guide Hungarian Pastry Shop Best Of The Best: Málna The Pastry Shop

Fenntartható cukrászdák a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint:

  • Chouchou
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
  • Apátsági Rege Cukrászda
  • Erdős És Fiai
  • Ideál Desszert
  • Jardin
  • La Téne
  • Lujza & Koriander
  • Mon Petit Dessert Boutique
  • Vaj