Főoldal Életmód Otthon A mesterséges intelligencia és a legújabb konyhai trendek is bemutatkoznak a Konyhakiállításon

A mesterséges intelligencia és a legújabb konyhai trendek is bemutatkoznak a Konyhakiállításon

A modern technológia és a legújabb belsőépítészeti irányzatok kerülnek középpontba az idei Konyhakiállításon, amelyet február 28. és március 2. között rendeznek meg a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvényen a mesterséges intelligencia által nyújtott konyhai lehetőségek mellett neves séfek és gasztrobloggerek bemutatói is várják az érdeklődőket.

Az intelligens konyhák új dimenziói

A mesterséges intelligencia (MI) egyre inkább beépül a hétköznapi háztartásokba, és a legújabb okos eszközök már nemcsak a bevásárlási listák elkészítésében vagy a hűtőszekrények lejárati idejének nyomon követésében segítenek. Az új generációs okos hűtők már képesek személyre szabott receptjavaslatokat kínálni a felhasználók ízlése, diétás igényei vagy étkezési szokásai alapján.

A konyhai asszisztensek főzés közben diktálják a recepteket, segítenek az optimális sütési hőmérséklet és idő beállításában, míg az okos világítási rendszerek a fényerőt és a színárnyalatokat is automatikusan igazítják a tevékenységekhez. A mesterséges intelligencia ráadásul a háztartási gépek energiafogyasztását is optimalizálja, felismeri a túlzott energiafelhasználást, és javaslatokat tesz a hatékonyabb használatra.

Belsőépítészeti trendek: a japandi stílus hódítása

A technológiai újdonságok mellett a kiállításon számos lakberendezési stílus is megjelenik. Az egyik legizgalmasabb trend idén a japandi stílus, amely a japán és a minimalista skandináv dizájn találkozásából született. Ez az irányzat a természetes anyagok, a nyitott polcok és a fogantyú nélküli bútorok használatával teremt harmonikus és letisztult otthoni környezetet.

Gasztronómiai bemutatók és tudatos táplálkozás

A Konyhakiállítás nagyszínpadán neves séfek és gasztrobloggerek mutatják be főzőtudományukat. Gianni Annoni minden nap főzőbemutatót tart, Gáspár Bea a roma konyha ízeit ismerteti meg a közönséggel, míg Bernáth József az 1980-as évek süteményklasszikusaival idézi meg a múltat.

Ambrus Éva az egészséges ételek világába kalauzol, Pintér Mónika mentes fogásokat készít, Hargitai-Kovács Andrea és Tápai Szabina pedig a tudatos táplálkozás alapjait mutatják be. A szezonális és fenntartható alapanyagokról Kiss Lia és Beh Mariann tartanak előadásokat, és a látogatók késtechnikai tanfolyamokon is részt vehetnek.

Ingyenes konyhatervezési tanácsadás

A kiállításon egész napos, ingyenes konyhatervezési tanácsadással is várják az érdeklődőket. A szakértői segítség igénybevételéhez előzetes regisztráció javasolt, hogy a látogatók személyre szabott ötleteket és tippeket kaphassanak álomkonyhájuk megvalósításához.